Καινή Διαθήκη: Το Πιο Αξιόπιστο Βιβλίο

Τα 4 ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης είναι οι καταλληλότερες πηγές για να πάρουμε πληροφορίες για τη διακονία του Ιησού.

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ…

Μια ένσταση όμως που μπορεί να έχει κανείς, και μάλιστα δικαιολογημένα, είναι το κατά πόσο ίδια είναι τα ευαγγέλια, που περιέχονται σήμερα στην Καινή Διαθήκη, με τα πρωτότυπα που έγραψαν οι ευαγγελιστές πριν από 20 αιώνες.

Πώς ξέρουμε πως δεν τα άλλαξαν ή αλλοίωσαν, άνθρωποι που είχαν συμφέρον να τα παραποιήσουν;

= = = = = = = = = = = = = =

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Στις μέρες μας, άλλοτε η μεθοδευμένη αντιχριστολογία και άλλοτε η άγνοια παραβλέπουν μια απόλυτη αλήθεια. Δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως η Καινή Διαθήκη είναι το ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ !!!

Θα το δείξουμε αυτό με λίγα απλά λόγια…

= = = = = = = = = = = = = =

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…

Αρχαιολογικές σκαπάνες και ευρήματα έχουν φέρει στο φως αρχαίους παπύρους και κώδικες (κώδικας είναι φύλλα παπύρου δεμένα σε μορφή βιβλίου).

Έχουν βρεθεί περίπου 25.000 αρχαίοι κώδικες!

Διαφορές μεταξύ τους;

Τα φυσιολογικά ακούσια λάθη αντιγραφής δεν είναι σημαντικά και δεν αλλοιώνουν το δογματικό μέρος τής Καινής Διαθήκης. Σημειώσεις αντιγραφέων, που σε ορισμένα αντίγραφα είχαν προσαρμοστεί στο κείμενο, βρέθηκαν και απομονώθηκαν εύκολα λόγω του πλήθους των αντιγράφων…

= = = = = = = = = = = = = =

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ…

Έχουμε λοιπόν 25.000 κώδικες αλλά και τμήματα παπύρων (του κειμένου της Κ. Διαθήκης), με ελάχιστη χρονική απόσταση από τα πρωτότυπα, σχεδόν μηδενική!

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το μικρό κομμάτι παπύρου που φέρει εδάφια από το κατά Ιωάννη ευαγγέλιο και χρονολογήθηκε στο πρώτο μισό του 2 ου αιώνα!

Κάτι που αποδεικνύει ότι το ευαγγέλιο του Ιωάννη ήταν ήδη γνωστό στην Αίγυπτο (όπου βρέθηκε) λίγα μόλις χρόνια μετά τον θάνατο του Ιωάννη! Φυλάσσεται στην Βιβλιοθήκη Rylands του Manchester στην Αγγλία.

Για να καταλάβετε την αξία του στοιχείου που παραθέτουμε, σκεφτείτε ότι από την ιστορία τού Θουκυδίδη υπάρχουν μόνο 8 χειρόγραφα, με χρονική απόσταση από το πρωτότυπο περίπου 1.300 χρόνια! (400π.Χ. – 900μ.Χ.) Αλλά και Ομήρου ή Ηροδότου χειρόγραφο πριν το 1000 μ.Χ. δεν υπάρχει!

Όποιο βιβλίο της αρχαιότητας και αν ελέγξετε βιβλιογραφικά, θα δείτε πως ο αριθμός των χειρογράφων του είναι ασήμαντος μπροστά στις χιλιάδες της Γραφής και με μεγάλη χρονική απόσταση από το πρωτότυπο.

= = = = = = = = = = = = = =

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Ενδεχομένως σε επόμενο άρθρο να επεκταθούμε και να αναφέρουμε επιπλέον πάρα πολλά για το θέμα. Να δούμε τις λεπτομέρειες από κείμενα μαθητών των μαθητών του Ιησού (μάρτυρες δηλαδή δεύτερης γενιάς για τον Ιησού και πρώτης γενιάς για τους αποστόλους!)

Όλα αυτά, μαζί με τα παραπάνω, συνηγορούν σε μια αδιαμφισβήτητη παραδοχή…

Πως η Καινή Διαθήκη είναι

ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ !!!