Νηπιοβαπτισμός

Ερώτηση:
Έμαθα ότι στην εκκλησία σας δεν βαπτίζετε μωρά. Είναι αλήθεια αυτό;

Απάντηση:
Ναι. Έτσι ακριβώς είναι.
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ έναν άνθρωπο να γίνει χριστιανός..

Η λογική που λέει:

«θα σε βαπτίσω -θέλεις δεν θέλεις- και σκέψου αν το αποδέχεσαι, όταν μεγαλώσεις», δεν είναι μόνο ότι δεν σέβεται την αδυναμία άρνησης του νηπίου, αλλά κυρίως ότι δεν σέβεται τη ρητή εντολή του Λόγου του Θεού, που στο χωρίο των Πράξεων 8:37 καθιστά σαφές πως η βάπτιση ενός ανθρώπου στο νερό επιτρέπεται μόνο αφού αυτός πιστέψει με όλη του την καρδιά στον Ιησού Χριστό.Επίσης ο νηπιοβαπτισμός καταργεί το «ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ» (Ματθαίος 16:24)Έχει σημασία τι γινόταν στην εκκλησία – πρότυπο στην Καινή Διαθήκη.Υπάρχει αναφορά βαπτίσεων ανδρών και γυναικών (Πράξεις 8:12), αλλά ΠΟΤΕ βρεφών-νηπίων.Το πότε θα βαπτιστεί θα το αποφασίσει το ίδιο το παιδί, όταν φτάσει σε ηλικία που να διαμορφώνει άποψη και αφού προηγουμένως ο επίσκοπος της τοπικής εκκλησίας διαπιστώσει ότι ζητά να βαπτιστεί επειδή ΠΙΣΤΕΥΕΙ στον Χριστό και όχι κάτω από πίεση ή επιρροή ανθρώπων…Κατώτερη ηλικία για τη βάπτιση στο νερό δεν ορίζεται κάποια συγκεκριμένη.Όποτε νοιώσει ο άνθρωπος ότι ΘΕΛΕΙ να κάνει το θέλημα του Θεού, του επιτρέπεται να βαπτιστεί.

Ερώτηση:
Δηλαδή τα παιδιά των πιστών στην Ε.Α.Ε.Π δεν παίρνουν όνομα ;

Απάντηση:
Η ονοματοδοσία δεν συνδέεται υποχρεωτικά με τη βάπτιση στο νερό.

Ούτε κατά την Αγία Γραφή, ούτε κατά τους νόμους της πατρίδας μας.Ωστόσο στην Ε.Α.Ε.Π. αφού γεννηθεί μια νέα ζωή, την υποδεχόμαστε με χαρά στην εκκλησία σε πρώτη ευκαιρία μετά τη γέννηση και όλοι μαζί προσευχόμαστε για την πορεία της ζωής και για την ευλογία του νέου ανθρώπου.Στη συμπροσευχή αυτή ο επίσκοπος της τοπικής εκκλησίας αφιερώνει το παιδί στον Κύριό μας.Μετά την αφιέρωση του βρέφους παρέχεται στους γονείς έγγραφο ΠΡΑΞΗΣ ΑΦΙΕΡΩΣΗΣ, το οποίο αποτελεί πιστοποιητικό αντίστοιχο πιστοποιητικού βάπτισης άλλων δογμάτων.Επειδή ακριβώς η Ε.Α.Ε.Π. είναι επίσημο ελληνικό δόγμα αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί νόμιμα σε όλη την Ελλάδα, η Πράξη Αφιέρωσης αναγνωρίζεται σε όλα τα αρμόδια Ληξιαρχεία ως πιστοποιητικό αντίστοιχο αυτού του βαπτίσματος, οπότε και καταχωρείται κανονικά.

Ερώτηση:
Τι θα γίνει σε πνευματικό επίπεδο, αν συμβεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, όπως το να πεθάνει ένα παιδί, ενώ δεν έχει βαπτιστεί ;
Δεν θα χάσει τον παράδεισο ;

Απάντηση:
Ο Κύριος δήλωσε κατηγορηματικά, πως η Βασιλεία του Θεού, είναι για τα παιδιά! (Μάρκος 10:14).Και μάλιστα δεν είναι το θέμα τα παιδιά να γίνουν σαν εμάς τους μεγάλους, αλλά εμείς οι μεγάλοι να γίνουμε σαν τα παιδιά, ακριβώς για να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.
(Ματθαίος 18:3) Ας ανησυχούμε λοιπόν για τη δική μας ψυχή. Αν ένα παιδί απαλλάσσεται πρόωρα από τη φθορά του κόσμου μας, δεν θα αδικηθεί από τον Δημιουργό Του.

Εμείς κάνουμε άδικες σκέψεις. Όχι ο Θεός!